SAD: Policija slučajno upucala osmogodišnju djevojčicu, za ubistvo optuženi tinejdžeri

Tinejdžer iz Pennsylvanije uhapšen je zbog ubojstva 8-godišnje Fante Bility koja je izgubila život u policijskoj pucnjavi u augustu ove godine.

0

Angelo “AJ” Ford (16) uhapšen je u srijedu, a policija je već ranije pritvorila još jednog tinejdžera optuženog za ubistvo malene Bility, 18-godišnjeg Haseina Stranda.

Oba tinejdžera optužena su za njeno ubistvo mada ni jedan od njih nije ispalio metak koji ju je usmrtio, piše CNN.

“Ured je utvrdio da bi Ford i Strand trebali kazneno odgovarati za ubistvo Fante Bility i za ranjavanje svjedoka događaja”, rekao je okružni tužitelj Jack Stollsteimer.

Do incidenta je došlo nakon svađe na srednjoškolskoj nogometnoj utakmici koja se odigravala 27. augusta. Ford i Strand pucali su jedan na drugoga iz vatrenog oružja i pritom ranili još jednu osobu. Na mjesto događaja stigla je policija te je pucala prema tinejdžerima.

“U pucnjavi policije ranjena su tri prolaznika i tragično ubijena Fanta Bility”, kazao je Stollsteimer.

Porodica Fante Bility podnijela je krajem oktobra tužbu protiv vlasti navodeći da je policija svjesno uzrokovala njezinu smrt i ranila njezinu sestru. Majka i braća tuže općinu Sharon Hill, šefa policije Josepha Kellyja i troje policajaca koji su pucali tokom incidenta i ubili Bility.

Sud bi 18. novembra trebao pregledati cijeli slučaj kako bi se utvrdilo je li upotreba smrtonosne sile od strane policije bila opravdana.

Reklama