SAD: Sat i po pucao nasumično po ljudima iz automobila, jedna osoba ubijena, 12 ranjeno

Jedna je osoba ubijena, a dvanaest ih je ranjeno kada je muškarac koji se vozio automobilom u Arizoni zapucao na nekoliko različitih lokacija, priopćila je policija nakon uhićenja osumnjičenog napadača.

0

Muškarac je pucao najvjerojatnije nasumce na barem osam različitih mjesta u okolici Phoenixa u sumanutom pohodu koji je trajao sat i po.

Četiri osobe su ranjene hicima iz oružja, među kojima je jedna umrla, a devet je zadobilo lakše ozljede koje su kod nekih nastale od staklenih krhotina.

“Ne znamo što je bio motiv, ne možemo ni zamisliti što je imao u glavi kada je počinio ovakvo što”, rekao je glasnogovornik policije u Preoriji Brandon Sheffert.

Osumnjičenik je uhvaćen pošto su vatrogasci pronašli automobil zahvaljujući opisu očevidaca. Muškarac koji je bio za upravljačem nije pružao otpor tokom hapšenja, a policajci su u njegovu automobili pronašli oružje.

U masovnim pucnjavama u SAD-u ubijeno je 279 ljudi od početka godine, pokazuju podaci organizacije Gun Violence Archive.

K tome se broj žrtava vatrenog oružja diljem zemlje popeo na više od 20.200 ljudi, uključujući one koji su počinili samoubistvo.

Reklama