SAHRANJEN LEGENDARNI KORNELIJE KOVAČ: Ispraćen bez govora, uz aplauz

Čuveni kompozitor Kornelije Kovač sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

0

Veliki umjetnik ispraćen je u tišini bez govora, a jedino je njegova nastarija kćerka Aleksandra uspela da zadrži suze. Ona se u tišini molila za njega.

Sahrana Kornelija Kovača, Kornelije Kovač, Novo Groblje

Sestre Kovač su opet zajedno, ali nekadašnje članice grupe K2 Aleksandru i Kristinu, koje godinama nisu bile u dobrim odnosima, razdvaja najmlađa Anja. Na fotografijama deluje kao da se nisu ni pogledale.

Sahrana Kornelija Kovača, Kornelije Kovač, Novo Groblje
FOTO: NENAD KOSTIĆ

Na ispraćaj su došli Bisera Veletanlić, Radoslav Zelenović, Ivan Fece Firči, Dejan Cukić, Filip Žmaher, Aleksandar Sofronijević i drugi.

Sahrana Kornelija Kovača, Kornelije Kovač, Novo Groblje

Na razglasu ispred kapele je puštena pesma Zdravka Čolića “Stanica Podlugovi” koju je napisao Kornelije za popularnog pevača. Nakon toga su se smenjivale pjesme koje je napisao Korenlije Kovač za brojne poznate ličnosti.

Sahrana Kornelija Kovača, Kornelije Kovač, Novo Groblje

Sahrana Kornelija Kovača, Kornelije Kovač, Novo Groblje, Kristina Kovač

Podsjetimo, Kornelije Kovač preminuo je u utorak u 81. godini u Beogradu. Bio je kompozitor, pijanista, aranžer. Rođen je u Nišu 1942. godine, a svoju prvu kompoziciju “Pusti trotoari” Kovač je komponovao već sa četrnaest godina – 1956. godine. Osim za pozorište, filmove i televiziju, Kornelije Kovač je napisao i neke od najvećih hitova domaćih muzičkih zvijezda.

Sahrana Kornelija Kovača, Kornelije Kovač, Novo Groblje

Njegova ćerka Aleksandra Kovač obratila se ranije prijateljima i poštovaocima Kovačevog dela.

– Okupljanje rodbine i prijatelja je u 13 časova u Glavnoj kapeli na Novom groblju. S obzirom na to da će na sahrani biti starijih ljudi, tatinih kolega i prijatelja, i onih narušenog zdravlja, a da koronavirus i dalje odnosi živote, molim sve koji žele da dođu da se pridržavaju svih epidemioloških mera, nose maske i održavaju fizičku distancu. Moramo paziti jedni na druge, jer nepažnja, glupost i bahatost mnogih sve su nas mnogo koštale. Hvala vam unaprijed – istakla je Aleksandra.

Reklama