Sajam 'Knjige u nišama' od 25. do 29. novembra u BKC-u

Drugi sajam "Knjige u nišama" bit će održan od 25. do 29. novembra u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo, a ovogodišnji mu je slogan "Još jedna knjiga u zidu".

Bogat i cjelodnevni program poklonicima pisane riječi donijet će zanimljive sadržaje, od druženja sa istaknutim autorima do predstavljanja knjiga, okruglih stolova i dječijeg programa.

Promocije knjiga koje će biti upriličene na centralnoj bini brojne su, a neke od njih su "Četiri i po drame" Almira Bašovića, "Translajtanija" Nenada Rizvanovića, "Huzur" Martine Mlinarević Sopte, "Fra Josip Markušić (1880-1968) - Bosanski franjevac i crkveni pastir naroda u ratovima ideologija" te predstavljanje izdavačke kuće Partizanska knjiga iz Kikinde i Kulturnog centra Novi Sad uz časopis "Polja".

Brojne okrugle stolove posvećene dječijoj knjizi i njenom položaju u bh. društvu najavio je koordinator programa posvećenog dječijoj knjizi Fahrudin Kučuk, istaknuvši da će se taj program studiozno baviti pitanjima posvećenim djeci kao budućim čitaocima.
 

Dodaj komentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.