Sedmočlana porodica iz Nevesinja dobila novi dom

Pet dječaka iz porodice Gambelić iz Nevesinja sa roditeljima je uselilo u svoju kuću zahvaljujući projektu "Srpska kuća" koji je pokrenula Gorica Dodik, kćerka srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

0

Sedmočlana porodica Gambelić dobila je novi dom od 73 kvadrata koji je u potpunosti opremljen novim namještajem i tehnikom. 

Gorica Dodik je uručila ključeve nove kuće Veliborki i Milenku Gambelić, a dan kasnije su oni i sinovi Đorđe (14), Stefan (12), devetogodišnji Marko, sedmogodišnji Ratko i petogodišnji Milutin uselili u novi dom. 

“Dobili smo krov nad glavom i zahvaljujem se dobrim ljudima koji su nam ovo omogućili. Želim da bude još mnogo ovakvih akcija. Djeca su presrećna”, kaže Milenko Gambelić.

Ističe da su djeca najveće bogatstvo, te savjetuje bračnim parovima da rađaju djecu. Veliborka je podsjetila da su do sada živjeli u 30 kvadrata, a da su im se snovi o većem objektu ostvarili zahvaljujući dobrim ljudima.

“Kada smo čuli da će nam žene iz Laktaša napraviti kuću, zvučalo je nestvarno. Ovo nam mnogo znači. Ovo je promijenilo naš život i hvala im od srca”, kaže Veliborka. 

Prvi gosti bile su Gorica Dodik, Biljana Petković i Jelena Trninić Milićević iz Laktaša koje su i najzaslužnije što ova višečlana porodica sada ima normalne uslove za život. Gorica Dodik je izrazila zadovoljstvo što su djeca iz Nevesinja dobila krov nad glavom, te dodala da je ovo prva kuća koja završena u ovoj godini. 

“Slijede u Laktašima još dvije. Željeli smo da pomognemo porodicama sa više djece i da se ta djecu lakše izvedu na put”, rekla je ona, izrazivši nadu da će ova donacija biti vjetar u leđa djeci i da im više nikada neće biti potrebna ničija pomoć. 

Koordinator projekta “Srpska kuća” Jelena Trninić Milićević rekla je da je cijeli tim jako ponosan, da je ovo jedna od tri kuće koje su počeli ove godine i polako ih završavaju. 

“Projekat ‘Srpska kuća’ je baziran na tome da širimo svijest koliko je važno da svaka porodica ima topli dom. Na ovome nećemo stati”, rekla je Milićevićeva.  

Direktor ATV-a Srđan Kevac rekao je da se ATV s radošću uključio u ovu humanu priču i da je ponosan što je podržao ovaj projekat. 

“Nastojali smo da pomognemo i finanansijski i ponosan sam što smo dio ovoga projekta”, rekao je Kevac. 

Jedna od aktivistkinja iz Nevesinja Nataša Đogić rekla je da je i opština Nevesinje pružila veliku podršku, da su radili srcem i da joj je veoma drago što su usrećili jednu porodicu.

“Nećemo stati na ovome”, dodala je ona. 

Akcija za izgradnju kuće Gambelićima pokrenuta je prije tri mjeseca, a nakon što su urađeni pripremni radovi koje je finansirala opština, montažna kuća stigla je sredinom augusta u Nevesinje. 

Projekat “Srpska kuća” koji podrazumijeva izgradnju i opremanje montažnih kuća za višečlane porodice pokrenule su Gorica Dodik, Biljana Petković i Jelena Trninić Milićević iz Laktaša. 

Reklama