Sedmogodišnji dječak zarađuje milone na YouTubeu

Sedmogodišnji dječak koji ocjenjuje dječje igračke zaradio je 2018. na YouTubeu 22 miliona dolara, najviše od svih youtubera, piše u ponedjeljak BBC.

Časopis Forbes objavio je da je mali Ryan s kanala "Ryan Toys Review" premašio Jakea Paula za 500.000 dolara. Video snimke objavljuje gotovo svaki dan, a ona u kojem reklamira veliko plavo jaje sa svojim licem od nedjelje je imala više od milion pregleda.

Na trećem je mjestu kanal The Dude Perfect sa zaradom od 20 miliona dolara.

Ryanovi prihodi udvostručili se u odnosu na prethodnu godinu. Kada ga je novinar ABC-a upitao zašto djeca vole njegove snimke, Ryan je odgovorio: "Jer sam zabavan i smiješan!"

Otkako su kanal u martu 2015. otvorili njegovi roditelji, Ryanove video snimke pregledane su gotovo 26 milijardi puta, a prati ga 17.3 miliona ljudi.

Forbesu kažu da samo jedan od 22 miliona dolara dolazi od oglasa koji se prikazuju prije videa, dok su ostali zarađeni od sponzoriranih postova. Walmart je u augustu počeo prodavati liniju ekskluzivnih igračaka i odjeće "Ryanov svijet", pa bi ti prihodi trebali iduće godine značajno povećati dječakovu zaradu.

Budući da je još maloljetno dijete, 15 posto njegovih prihoda ide na bankovni račun kojim će raspolagati kada postane punoljetan. Njegova sestra blizanka također se pojavljuje u nekim videima na povezanom YouTube kanalu "Ryan's Family Review".

 

Dodaj komentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.