ŠEŠELJ PROLUPAO NAKON OPERACIJE: Ameri me prate preko pacemakera

Vojislav Šešelj, lider SRSA, operiran je u četvrtak ujutro u Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, gdje mu je zamijenjen pacemaker. Unatoč tome što je to, iako rutinska, bila operacija srca, istog je dana izašao je iz bolnice. On kaže da je tako odlučio na vlastitu odgovornost jer nema vremena za izležavanje u bolnici, rekao je srpskom dnevniku Alo. 

Objasnio je čemu služi uređaj koji nosi u srcu i koji je proizveden u Americi, a ne u Rusiji... 

"Pa, normalno da sam izašao odmah iz bolnice. Ta operacija za mene nije bila strašna, što bi rekli moji Hercegovci „pala muha na međeda“, a i brojne obaveze su me čekale. Evo, sad su mi bili doktori da me pregledaju i medicinska sestra je dolazila da mi previje ranu. Sve je sasvim u redu", rekao je Šešelj. 

Od doktora je zahtijevao da mu objasne kako će izgledati operacija i što će mu ugraditi u srce prije no što je ušao u hiruršku salu.   

"Temeljno su mi pregledali srce i kako funkcionira s dvije elektrode koje su u njemu. Budući da su elektrode dobro postavljene, ostale su u srcu. Promijenili su aparat koji se zove kardioverter-defibrilator i ujedno je u njega ugrađen pacemaker. Taj kardioverter-defibrilator utiče na smanjivanje aritmije i tahikardije, a u slučaju prevelike tahikardije izaziva šokove koji sprečavaju iznenadnu smrt. A pacemaker djeluje u slučaju iznenadne srčane slabosti, pali se kao motor koji pojačava rad srca. Prošli put su mi u Nizozemskoj ugradili njemački, a sad američki", kaže ratni zločinac.  

Rekao je da bi radije ruski, ali nisu ga imali.  

"Nažalost, Amerikanci su ušli u moje srce i sad me mogu pratiti preko satelita. U svakom trenutku mogu me locirati i ako ih iznerviram, ako loše pričam o njima, mogu me gađati raketom. Ali što mogu, kad nije bilo ruskog pacemakera", rekao je Šešelj kojeg je Međunarodni sud za ratne zločine na području bivše Jugoslavije u Haagu osudio na 10 godina zatvora, a tamo je tijekom istražnog postupka proveo 11 i pol.  

Dodaj komentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.