Šestogodišnji Picasso: Njegove slike prodaju se i za gotovo 4.000 KM

Roditelji  šestogodišnjeg Mikaila Akara sasvim su slučajno otkrili njegov talent. Za četvrti rođendan poklonili su mu slikarsko platno i boje za slikanje prstima, a nisu ni sanjali što će se u iduće dvije godine dogoditi.

Naime, kada je njegov otac Kerem prvi put ugledao Mikailov rad, pomislio je da je to nacrtala dječakova majka Elvan. No i ona je bila iznenađena, ali i oduševljena njegovim talentom.

Ponosni tata odlučio je fotografiju te slike staviti na Facebook, a osim brojnih pohvala i oduševljenih komentara, ubrzo je stigla i ponuda potencijalnog kupca. Nakon toga sve se promijenilo.

a

"Picasso iz vrtića", kako ga od milja zovu u Kölnu gdje živi imao je već nekoliko izloži, a jedna od najuspješnijih je bila u Hamburgu. Tamo je, naime, u samo sat i po prodano čak deset od 17 njegovih slika, i to po cijenama od 790 do 2130 eura. 

"Većina se divi njegovom izuzetnom osjećaju za boje", izjavili su njegovi roditelji koji su mu prije godinu dana, za peti rođendan, odlučili napraviti atelje u podrumu obiteljske kuće.  

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.