Sestra Marijane iz Big Brothera: Nažalost, mislim da nije živa, ali ne odustajemo od traženja istine

Marijani Seifert, pobjednica Velikog brata, od kraja aprila se gubi svaki trag, a njena sestra Maja Kovačević sada je ispričala da ne odustaje od istine.

0

– U noći dok je Marijana vjerovatno umirala, sanjala sam kako se nas dvije pozdravljamo. Sutradan kad sam se probudila, odmah sam uzela mobilni i nazvala sestru s kojom se nisam čula mjesec. Nije se javljala, a ja sam već tad imala čudan osjećaj – ispričala je Maja za Slobodnu Dalmaciju i dodala:

– Nažalost, više ne mislim da je živa. Osjećam da je nema. Samo želimo konačno da saznamo pravu istinu i da se možemo od nje dostojno oprostiti.

Ona smatra da će istina uskoro izaći na vidjelo.

– Naša potraga za istinom traje svakodnevno, a što više otkrivamo, više smo u šoku. Jednostavno, puno je toga čudno oko te večeri kad je nestala. Njen suprug Karlo nekoliko je puta promijenio iskaz policiji.

-Ne želim ovime da kažem da joj je nešto uradio, ali neka samo kaže šta se događalo u stanu, jer sam uvjerena da je došlo do svađe među njima. Meni je sve to jako čudno i dok ne saznam istinu, s njim ne mogu imati kontakt, teško mi je jer znam da neću moći viđati nećaka, ali ostajem pri svome – rekla je Maja.

Podsjećamo, Marijana je nestala u noći s 26. na 27. aprila ove godine nakon što je napustila stana na zagrebačkoj Savici u kojem živi sa svojim suprugom Karlom Seifertom. U trenutku nestanka na sebi je imala kratku majicu boje senfa, crnu sportsku jaknu, pantalone crne boje s bijelo-crvenom crtom i svijetle patike, prema opisu zagrebačke policije.

Jutro kasnije, na Mostu mladosti pronađeni su njena dokumenta i telefon. Na mostu nema kamera, a Marijanu su navodno snimile kamere u noći nestanka kako izlazi iz zgrade u kojoj je živjela s Karlom i sinom.

– Ja taj video nisam vidjela i dok ne vidim, ne vjerujem da postoji. Nekako mi sve izgleda sumnjivo i izrežirano, ali ne s njene strane. Ponavljam još jednom, ne želim da upirem u bilo koga prstom. Ljudi me pitaju da li je otišla negdje, ali nema šanse da bi to uradila jer nikad ne bi ostavila djecu.

Marijana je bila jako krhka i osjećajna, taj “Veliki brat” je ostavio strašne i nepopravljive posljedice na njeno psihičko zdravlje. Nije mogla da podnese osudu ljudi. Nakon što je rodila sina bila je u postporođajnoj depresiji, ali i pored svega ne vjerujem i ne želim da pomislim da je htjela sebi nešto nažao da uradi – kazala je Kovačević.

Smatra da policija nije radila svoj posao kako treba.

– Ponudili su nam tek šture odgovore. Da je izašla iz stana i uputila se prema mostu. Nije mi jasno zašto je potraga bila usmjerena samo na Savu, zašto je nisu tražili na Sljemenu? Imali smo informacije da bi mogla i tamo da se nalazi. Opet vam kažem, cijela ta priča jako je čudna. Neko je nešto morao da vidi, pa ne može osoba samo tako nestati – zaključila je.

Reklama