Sjećate li se ovih vremena: Stara fotografija s ljetovanja ujedinila regiju

Mjesto za vašu reklamu

Mjesto za vašu reklamuspot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ipak, mnogi bi se danas složili da su vremena sve gora i gora. Brojni tvrde da se nekad puno bolje živjelo, a tome u prilog ide i fotografija objavljena na Facebook stranici Nostalgija koja u ovom trenutku broji više od 2000 lajkova.

Na fotografiji je prikazana jedna četveročlana obitelj na moru. Čini se da je jedan mali Fićo tada, osim ljudi, mogao prevesti i stol, stolice na rasklapanje, hranu, vodu, šator i brojne druge stvari.

Ni roditelji ni djeca nisu “blejali” u mobitele cijeli dan, igrala se trešeta i briškula, a djeca su se zabavljala igrajući sandukana ili ko je jači. Štoviše, kada malo bolje promislimo, u vrijeme kada dečki iz Neki to vole vruće pjevaju o “Teškim vremenima”, proizveden je i posljednji Fićo. Radi se o već spomenutoj 1986. godini, a nosio je oznaku Zastava 850 SC.

Zastava 750 se koristila u brojnim službama bivše države: policiji (miliciji), autoškolama, auto klubovima (pomoć na cesti), serviserima (sa sandukom za alat i dijelove na mjestu stražnjih sjedala).

“I bilo nam je lijepo. Imali smo svi sve. Imali smo ORA Sava, gradili nasipe, ceste. Sadili šume. Bilo je lijepo”, “Nema više ovakve države”, “Ovo se vrijeme nikad neće vratiti. Ostaje nam samo sjećati se prelijepog djetinjstva”, “Bila su to bezbrižna ljeta u kampovima”, “Živjela Jugoslavija”, “Nikad više ovakvog vremena”, samo su neki od brojnih komentara ispod fotografije.

A kad se već referiramo na pjesme, spomenutu fotografiju najbolje opisuje hit Zabranjenog pušenja iz 1999. Doduše, oni su opjevali također legendarni Jugo 45, ali stihovi “Bilo je to dobro vrijeme, te na izlet, te malo na more”, savršeno opisuju ovaj prizor koji je ujedinio regiju u istoj misli.

Što god mislili o tome, čini se da se vrijeme bez telefona i vrijeme u kojem je četveročlana obitelj bezbrižno mogla otići na more ne pazeći pritom hoće li uliti litru više ili manje, zaista nikad više neće ponoviti.

- Advertisement -spot_img

Zadnje vijesti

- Advertisement -spot_img

Slično

- Advertisement -spot_img