SLOVENIJA: Unuka ubila baku

U slovenačkom mjestu Bertoki kod Kopra juče je došlo do ubistva 85-godišnje žene, a za zločin je osumnjičena njena 31-godišnja unuka koja je pritvorena.

0

Nešto prije 20 časova muškarac iz Bertoka obavijestio je policiju da je u kući našao mrtvu ženu, slovenačku državljanku, a smrt 85-godišnje mještanke potvrdio je ljekar.

“Odmah smo započeli intenzivno prikupljanje obaviještenja, s čime nastavljamo”, kazao je na konferenciji za novinare Dejan Grandič, kriminalista iz koparske policije.

“Tokom noći policija je uhapsila 31-godišnjakinju, takođe slovenačku državljanku, koju se sumnjiči za krivično djelo ubistva”, dodao je ne otkrivajući identitet osumnjičene, ali mediji, pozivajući se na lokalne mještane, navode kako je riječ o unuci usmrćene. Ona još nije ispitana, a sumnja se da je krivično djelo počinila oštrim predmetom, navela je policija u saopštenju, ne precizirajući je li riječ o nožu i je li policija, koja je sinoć pretraživala i kante za smeće u okolini kuće, predmet našla. Mjesto događaja obišli su i dežurni sudac istrage te državni tužitelj. Zbog toka istrage još nije moguće dati podatke u vezi s pritvorenom osobom”, objasnio je Grandič, dodavši da motiv zločina još treba utvrditi te da osumnjičena do sada nije bila u krivičnim postupcima. Dodao je da osumnjičena ostaje u pritvoru i da više detalja o slučaju ne može iznijeti u interesu istrage koja se nastavlja.

Reklama