ŠPIJUNSKA AFERA TRESE SRBIJU: Vučić traži istragu

Premijer Srbije Ana Brnabić potvrdila je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao nalog Vojnobezbjednosnoj agenciji da istraži moguću špijunsku aferu u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente.

"Razgovarala sam sa predsednikom Vučićem. On je dao nalog VBA da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke. Ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas", rekla je Brnabićeva za "Blic".

A

Ona je navela da je predsjednik Vučić u svojstvu vrhovnog komandanta Vojske Srbije sazvao sastanak na kojem će saopštiti rezultate istrage i dodala da tokom dana očekuje sve informacije.

Prema pisanju "Blica", ruski diplomata i pripadnik vojne obavještajne službe Georgij Kleban je akter snimka na kojem se vidi kako daje novac jednom navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije.

a

Na video snimci može se vidjeti susret dvojice muškaraca na parkingu, odakle obojica odlaze do automobila jednog od njih dvojice. Navodni ruski obaveštajac daje plastičnu vrećicu “srpskom agentu”, koji tu vrećicu ostavlja u parkiranom automobilu. Dvojica muškaraca zatim odlaze u obližnji kafić, nakon čega se rastaju. Kada muškarac, označen u opisu videa kao “srpski agent”, nakon sastanka ode do svog automobila i otvori plastičnu vrećicu koju je dobio, u njoj pronalazi kovertu sa novcem.

Snimak je na You Tubeu objavljen 17. novembra, njegova autentičnost potvrđena je za "Blic", a potvrdio ga je i istraživački novinar Hristo Grozev na svom Twitter" nalogu.

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.