Sportska psihologinja: Ne vjerujem Đokoviću ni na trenutak, suze su mu lažne

Cijeli svijet je popratio suze Novaka Đokovića u finalu US Opena najprije na terenu, poslije toga i na konferenciji za novinare, ali francuski L’Equipe iznio je dokaze da možda te suze nisu bile stvarne.

0

Naime, L’Equipe je objavi razgovor sa sportskim psihologicom, Isabellom Inchauspe, koja se dosta jako okomila na Đokovića.

“Ne vjerujem mu ništa, ne vjerujem u to da je plakao. Ne znam jeste li mu vidjeli lice kada se vratio poslije nakon stanke, jer na terenu nije plakao”, kaža psihologica, te nastavlja:

“Mislim da je njegov ego pretrpio težak udarac, pa odlučio za šahovsku strategiju. Nadao se da će Medvedjev pokleknuti, da se neće snaći u tim okolnostima. To je napravio kako bi preokrenuo meč u svoju korist.

L’Equipe je objavio i izjavu druge psihologice Meryem Salmi koja tvrdi da su to bile iskrene suze.

“Đoković nije glumio, nemoguće je”, tvrdi ona.

​Kako god, L’Equipe se još jednom dosta grubo okomio na najboljeg tenisera svijeta. Ne prvi put, što je ponovo izazvalo žestoke reakcije i u Srbiji.

“Ovo je sramotan napad!”, “Monstruozno”, neke su od ocjena u srbijanskim medijima nakon teških optužbi izrečenih na račun njihovog najboljeg sportaša.

Reklama