Superjahta inspirisana dijamantom: Ima vodopad, kino i tri bazena

Italijanski studio Gabriele Teruzzi Yachts & Design dizajnirao je impresivnu superjahtu.

0

Riječ je o konceptu nazvaom Stella del Sud, koji je inspirisan poznatim Cartierovim 128-karatnim dijamantom. Renderi prikazuju elegantnu jahtu oštrih linija dugu 110 metara, koja ima oblik dijamanta, a posjeduje i spektakularne staklene stranice koje povezuju sve palube. Stakleni paneli imaju funkciju refleksije svjetla tako da ona konstantno svjetluca.

Jahta je zamišljena s dugom prednjom palubom na kojoj se nalazi heliodrom, a tu je i privatni dnevni boravak sa sofama u obliku slova “L” idealan za zabavljanje gostiju.

Glavna paluba posjeduje dovoljno prostora za osam VIP kabina, teretanu i prostoriju s klavirom koja nudi fantastičan pogled.

Luksuzni otvoreni klub inspirisan kraljevskom plačom u Caserti. Veliki prostor sadrži i tri povezana bazena na različitim nivoima, koji stvaraju efekt vodopada.

Jahta je “strateški dizajnirana” kako bi svi putnici imali neometan pogled na more iz glavnog salona koji okružuju veliki panoramski prozori, a koji prikazuju svjetlosni “efekt kiše” tokom noći.

Dio jahte je i velika paluba s prostorom za dnevni boravak, jacuzzijem te trpezarijom s velikim okruglim stolom.

Za vlasnika je rezervisan prostrani apartman s dva kupatila, garderobom i akvarijem koji je ugrađen u strop iznad kreveta.

Gostima je na raspolaganju i kino koje se podiže na palubi i koristi prednost mračnog okruženja. Obje strane trupa imaju po dvoja vrata koja se otvaraju i pružaju pristup prostranim terasama površine 30 kvadratnih metara.

Superjahta Stella del Sud je zasad samo koncept, ali privlači mnogo pažnje pa bi mogla zaploviti morem u ne tako dalekoj budućnosti.

Reklama