U 37. godini preminula glumica Amra Prutina

Glumica Mostarskog pozorišta mladih, Amra Prutina, preminula je u 37. godini. Njene kolege i prijatelji su u šoku, nakon iznenadne smrti.

0

– Vijest da je sa životne scene u beskrajna prostranstva nevidljivih scena vječnosti otišla naša Amra Prutina, ostavila nas je u šoku, nemamo riječi. Amra je u našem teatru odrastala i postizala zapažene rezultate ugrađujući sebe cijelim svojim bićem u eMTeeM, kojeg je prihvatila i zavoljela kao svoj istinski dom, a mi nju kao nekog najrođenijeg. Otišla je iznenada, u 37. godini, u životnoj dobi kada smo od nje najviše očekivali, ali smrt je bila brža – saopćeno je iz Mostarskog teatra mladih.

Amra je studirala na Fakultetu humanističkih nauka u Mostaru, na Odsjeku za dramsku umjetnost – gluma. Učestvovala je u radionicama i glumila u brojnim predstavama, poput: “Stanica titanik”, “(Njegove) 3 sestre”, “Balada o lososu i zgaženoj travi”… 

Dobitnica je i niza nagrada, 2007. godine je dobila nagradu za  za diskretno vođenje dramsko pedagoškog procesa koji rezultira radošću dječije igre u predstavi “Slavuj” Dječijeg dramskog studija eMTeeM– a, na 10.Festivalu dječijeg teatra BiH, te 2008. godine za glumačko ostvarenje večeri na Festivalu “Dani Malih stvari” .

Reklama