U Beogradu održana komemoracija za Minju Subotu, bio je gospodin na estradi

U Skupštini Grada Beograda održana je komemoracija za Minju Subotu, slavnog televizijskog voditelja koji je preminuo u petak u 82. godini. Od Minje su se tako oprostili njegovi kolege i prijatelji. 

0

“Sazrijevali smo uz njegovu muziku i učili da postanemo dobri ljudi, da nikad ne zaboravimo čuvati ono što je najvažnije – dijete u sebi”, rekao je između ostalog Goran Vesić, zamjenik gradonačelnika Beograda, u svom govoru.

“Minja će nam trajno nedostajati. Najviše su izgubili djeca i mladi, jer im je iskreno pružao podršku. Predavao im se svom snagom svog talenta”, dodao je književnik Slobodan Stanić.

“Za nekoliko minuta se ne može puno reći. Za mene je ovo najemotivniji trenutak u životu. Minja je bio poseban, gospodin na estradi, karizmatičan, posvećen stvaralaštvu, a posebno je bio ponosan na sina Miloša. Djecu je smatrao malim ljudima. Muzički tobogan je bio njegovo najveće djelo”, nadovezao se na komemoraciji dirigent Jovan Adamov. T

Minja Subota je sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. 

Minjin sin Miloš nepomično je stajao pored očevog groba i gledao u jednu tačku, dok je pored njega stajala supruga, koja je u ruci držala crvenu ružu.

Porodica, prijatelji, kolege došli su da se posljednji put oproste od legendarnog voditelja. Među prvima su došli: Ruška Jakić, Tanja Peternek, kao i čuveni košarkaš Zoran Moka Slavnić, Rada Đuričin, Snežana Dakić, Bule Goncić…

Podsjećamo, Minja Subota je dulje vrijeme bio u bolnici zbog bolesti pluća. Bio je kompozitor, zabavljač, muzičar, fotograf i diplomirani inženjer elektrotehnike. Dugo je radio kao voditelj i autor dječje TV serije Muzički tobogan.

Reklama