U Sarajevu održan Napretkov svečani uskrsni koncert

Središnji događaj Napretkovih uskrsnih dana tradicionalno je Napretkov svečani uskrsni koncert koji se već dugi niz godina održava u glavnom gradu BiH. Još jedanput je ovaj koncert bio pravi muzički događaj koji je nesumnjivo obogatio kulturni život Sarajeva i proslavu najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa.

A da su to prepoznali poklonici dobre gmuzike i poštovatelji Hrvatskog kulturnog društva Napredak, svjedoči i to što je dvorana Franjevačkog međunarodnog studentskog centra sinoć bila puna.

Prisutne je u ime Središnje uprave HKD Napredak i svih Napretkovaca pozdravila i zahvalila na dolasku Napretkova stipendistica Klara Vukojević, studentica Muzičke akademije Sarajevo.

Ove godine Napredak se opet odlučio za mlade ali i za već afirmirane umjetnike. Uz to, neki od njih bili su Napretkovi stipendisti. Sarajevskoj publici su se u punom umjetničkom sjaju predstavili: sopranistica Katarina Kikić, solistica Opere Narodnog pozorišta Sarajevo i Napretkova bivša stipendistica, vokal Darija Ramljak, dvadesetogodišnjakinja iz Međugorja koja za sebe voli reći ne samo da pjeva, nego ‘živi’ glazbu, bariton Karlo MilićevićŽupni zbor Kraljica mira Međugorje, koji je utemeljen 1990. godine i kontinuirano djeluje već 29 godina, Tamburaški orkestar Misericordia, koji je osnovan 2012. godine u selu Šurmanci u općini Čapljina, a u župi Međugorje na inicijativu međugorskog župnika fra Marinka Šakote, dirigent Davor Markota uz orguljašku i klavirsku potporu mr. art. Katje Krolo-Šarac, profesorice Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru

Na kraju koncerta predsjednik HKD Napredak prof. dr. Franjo Topić se zahvalio svim izvođačima i uručio im zahvalnice.

Napretkovu svečanom uskrsnom koncertu prisustvovali su brojni uglednici iz kulturnog, vjerskog i javnog života naše zemlje i diplomatskog kora.

Sav prihod od koncerta namijenjen je Napretkovom fondu za stipendiranje “Ivo Andrić-Vladimir Prelog”.

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.