U Sarajevu svečano otvoren Tourism Networking Forum

U Sarajevu je danas svečano otvoren Tourism Networking Forum, događaj koji okuplja djelatnike iz turizma i srodnih poslovnih oblasti koji teže poslovnom umrežavanju i povezivanju svog poslovanja sa turizmom. Veliki broj regionalnih i svjetskih imena iz hotelijerstva, marketinga i biznisa, razmijenit će ideje i razgovarati o mogućnosti poslovnog umrežavanja u ovom segmentu. 

Forum se odvija u Vijećnici, a organizator je Agencija za komunikacije EBBE COMMS u partnerstvu sa Gradom Sarajevom.

"Sarajevo je grad velikih mogućnosti, a turizam je jedna od najbrže rastućih grana. Iz godine u godinu bilježimo rekordan broj turista, obnavljamo atrakcije, kulturno-historijske spomenike, otvaramo nove i obnavljamo devastirane muzeje", navode organizatori.

Učesnici foruma mogu sudjelovati u tri dijela programa, edukacijski, u kojem će eksperti iz hotelijerstva, marketinga i biznisa održavati prezentacije i učestvovati na panelima o temama u vezi sa savremenim komunikacijskim trendovima u vezi sa turizmom, inovacijama u turizmu, te modernim biznis modelima.

Drugi dio programa je expo gdje će učesnici moći da prezentuju svoje ponude na štandovima koji će biti postavljeni u auli Vijećnice na dan foruma, te treći dio programa čini networking gala događaj.  Za učesnike koji tokom prijava izraze potrebu za poslovnim umrežavanjem sa ciljanom grupom učesnika, organizator će omogućiti radne sastanke.

"Ovaj forum je prvi korak ka razvoju BIH na turističkoj mapi. BiH ima itekako mnogo toga za ponuditi. Mi ćemo pričati o sadržaju marketnga odnosno, kako sa dobrim sadržajem privući posjetioce. BiH ima bogatu historijsku i gastro  ponudu, a Sarajevo defintivno ima tu magiju. Samo ulaganjeu turizam ne mora bit ogromno. Pametnim privlačenjem posjetioca koristeći društvene mreže možemo doprijeti do jako velikog broja ljudi", kazao je u izjavi za medije Dino Oreški, marketing menadžer, Consalta, Hrvatska.

Dodaj komentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.