U SUSRET 26. SFF-u: Postavljene stolice na Metalcu

Najveća filmska smotra u glavnom gradu naše zemlje, Sarajevo Film Festival, uskoro će filmoljupcima ponuditi sedam dana uživanja u brojnim ostvarenjima domaće, regionalne i svjetske kinematografije. Ipak, s obzirom na teško vrijeme pandemije, organizatorima SFF-a je na prvom mjestu zdravlje učesnika i posjetitelja.

0
3

Predstavnici SFF-a i nadležni zvaničnici Kantona Sarajevo vode računa da održavanje festivala protekne u najboljem redu. S obzirom na pandemiju koronavirusa koja je izmijenila tok i način održavanja događaja koji okupljaju veći broj ljudi, i ekipa SFF-a osigurala je da projekcije i dešavanja na svim festivalskim lokacijama budu u skladu s epidemiološkim mjerama.

“Na današnjem 5. sastanku u obilasku lokacija bili su predstavnici SFF-a i članovi Štaba podrške civilne zaštite Kantona Sarajevo koji zajedno s ekipom Festivala rade na uspostavljanju protokola na svim festivalskim lokacijama. Svi detalji se potvrđuju, a lokacije vas čekaju”, poručili su organizatori SFF-a putem društvenih mreža.

Tako su na popularnom Metalcu postavljene stolice u skladu s epidemiološkom situacijom. Između svake stolice osigurana je propisana fizička distanca.

Projekcije svih filmova će biti održane pred manjim brojem publike, dok prijema i festivalskih zabava ove godine neće biti.

Prema dosadašnjim najavama, 26. SFF će okupiti najzvučnija imena iz svijeta filma, Evrope tako i drugih dijelova svijeta. Podsjećamo, sigurnost i zdravlje gostiju i uposlenih prioritet je SFF-a zbog čega će festival biti održan u skladu sa savjetima zdravstvenih stručnjaka.

SFF će biti otvoren 14. augusta svjetskom premijerom filma “Koncentriši se, baba” bosanskohercegovačkog reditelja Pjera Žalica, a festival će trajati do 21. augusta.

Reklama

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime