U ZATVORU PREMINUO TINEJDŽER UBICA: Sa 14 godina je školskom drugu prerezao grlo

Tinejdžer ubica koji je prije 17 godina namamio prijatelja u školsko kupatilo u predgrađu Miamija u SAD i prerezao mu grlo umro je u zatvoru u 31. godini života.

0

Prema podacima zatvora vidi se da je Michael Hernandez umro u četvrtak. On je bio zatvoren u Korektivnoj ustanovi Kolumbija, oko 80 kilometara zapadno od Jacksonvillea. Nije objavljen uzork smrti, ali WFOR TV prenosi da je preko video kamere viđeno kako se Hernandez srušio i dodaje da se ne sumnja u ubistvo.

Hernandez je služio doživotnu robiju zbog ubistva Jaimea Gougha u februaru 2004., kad su obojica imala 14 godina i pohađala Srednju školu Southwood u Palmetto Bayu, blizu Miamija.

Hernandez je namamio Jaimea u dio koji se koristi za tuširanje hendikepiranih osoba prije časa, obećavajući da će mu nešto pokazati. Potom je izvadio nož, izbo ga više od 40 puta i prerezao mu grlo. Nož je sakrio u tajni odjeljak u svom ruksaku i otišao na čas.

Nakon što je pronađeno Jamievo tijelo, jedan profesor je primjetio krv na Hernandezu i pozvao policiju. Kako je otkriveno, Hernandez je postao opsjednut serijskim ubicama i proučavao ih je preko interneta. Sastavio je listu ljudi koje želi ubiti, uključujući Jamiea.

Hernandez je želio da ubije i dvoje prijatelja, ali je Andre Martin postao sumnjičav kad je ovaj pokušao da namami njega i Gougha u kupatilo. Školsko zvono je pozvonilo i sva trojica su otišla na čas. Sljedećeg dana Hernandez je ubio Gougha.

Proglašen je krivim za prvostepeno ubistvo 2008., nakon što je porota odbila njegov poziv na gubitak razuma.

Džejmijev otac Horhe Gough rekao je za “Miami Herald” da je bio “šokiran” kad je čuo da je Hernandez umro.

-Nisam to uopšte očekivao – rekao je on.

Horhe je dodao da on i njegova žena i dalje razgovaraju o svom sinu, koji bi sada imao 31 godinu, “ali ne na tužan način”. Njihov sin je bio odlikaš koji je svirao violinu.

Andre Martin je danas policajac okruga Miami-Daid. On je rekao da su osjećanja oko Hernandezove smrti pomješana.

-Moje saučešće i dalje ide za Jaimeve roditelje i čitavu porodicu Gough. I Hernandezovoj porodici – oni nisu bili ti koji su počinili zločin i izgubili su člana porodice – rekao je Martin.

Reklama