Ubila supruga i uzela mu više od 1,5 miliona eura, pa se udala za njegovog najboljeg prijatelja

Denise Williams (49) s Floride osuđena je na doživotnu robiju zbog saučesništva u planiranju ubistva supruga Mikea Williamsa prije skoro 20 godina, da bi na ime njegovog životnog osiguranja podigla više od 1,5 miliona eura i udala se za njegovog najboljeg prijatelja Briana Winchestera.

Williams je 2000. godine otišao u lov na jezero Seminol. Tog dana, on i Denise slavili su šestu godišnjicu braka. Pošto se nije vratio kući, organizirana je potraga za njim.

U narednih nekoliko nedjelja policija je u jezeru našla njegov čamac, jaknu, gumene čizme i lovačku dozvolu, ali ne i njegovo tijelo, pa su zaključili da su ga pojeli aligatori.

a

Kada je juna 2001. ustanovljeno da se udavio u jezeru, Denise je podigla više od 1,5 miliona eura na ime ugovora o njegovom životnom osiguranju.

Njegova majka Cheryl Ann Williams, međutim, nije htjela da vjeruje da joj se sin naprosto udavio, pa je 2004., na njeno uporno insistiranje, otvorena istraga o njegovom nestanku.

Tijelo Mikea Williamsa nađeno je 2017. godine. Denise je uhapšena u maju ove godine i optužena za ubistvo prvog stepena, zavjeru za ubistvo i prevaru.

a

Najbolji prijatelj ubijenog Mikea, Brian Winchester se razveo 2005. i vjenčao se sa Denise, s kojom je bio u tajnoj vezi još od 1997. godine. Međutim, 2012. su se razišli, a Denise je 2015. podnijela zahtjev za razvod.

Winchester je na suđenju svjedočio protiv Denise. Rekao je da ona nije htjela da se razvede od muža da ne bi morala dijeliti starateljstvo nad njihovom kćerkom. Zajedno su skovali plan za Williamsovo ubistvo, a željeli su da sve liči na "nesretan slučaj".

 

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.