Umrla zvijezda “Policijske akademije”

Glumica Marion Ramsey, najpoznatija po ulozi policajke Laverne Hooks u filmskoj franšizi Policijska akademija, umrla je u četvrtak u Los Angelesu u 74. godini, kazao je za CNN menadžer Roger Paul. Nije otkrio uzrok smrti.

0

Glumica Marion Ramsey, najpoznatija po ulozi policajke Laverne Hooks u filmskoj franšizi “Policijska akademija”, umrla je u četvrtak u Los Angelesu u 74. godini, kazao je za CNN menadžer Roger Paul. Nije otkrio uzrok smrti.

“Marion je sa sobom nosila dobrotu i svjetlost koja bi odmah po njenom dolasku ispunila prostoriju. Prigušivanje njezine svjetlosti već osjećaju oni koji su je dobro poznavali. Nedostajat će nam i uvijek ćemo je voljeti”, navodi se u izjavi.

Rođena je u Philadelphiji, a njena karijera započela je na pozorišnoj sceni. Ramsey je svoj put na televiziji započela gostujućom ulogom u hit seriji “The Jeffersons”, a bila je redovna u Cos, humorističnoj seriji Billa Cosbyja.

Svakako, njezina najpoznatija uloga je ona u filmu “Policijska akademija” iz 1984. kao policajke Hooks, čiji je plahi karakter isprekidan nezaboravnim ispadima.

Ramsey je glumila u pet dodatnih filmov”Policijske akademije” tokom 1980-ih. Glasovnom glumom započela je u crtanoj seriji Porodica  Addams ranih 1990-ih, koja se emitirala dvije sezone.

Ramsey je bila duboko predana podizanju svijesti o AIDS-u i posuđivala je svoj glas u dobrotvorne svrhe.

2015. godine ponovno se okupila sa zvijezdama “Policijske akademije” Steveom Guttenbergom i Michaelom Winslowom u filmu “Lavalantula” i njegovom nastavku “2 Lava 2 Lantula”.

Njezina posljednja glumačka uloga bila je u indie filmu iz 2018. godine “Kad pjevam”. Iza nje su ostala tri brata.

Reklama