Uz neviđene mjere obezbjeđenja u Splitu počelo suđenje trostrukom ubici Filipu Zavadlavu

Na Županijskom sudu u Splitu jutros je počelo suđenje Filipu Zavadlavu (25), optuženom za trostruko teško ubistvo u Varošu početkom ove godine.

0

Raspravu, koja je osim za srijedu zakazana i za četvrtak, vodi sutkinja Višnja Strinić, a očekuje se da će tokom dokaznog postupka, među ostalim, biti saslušana 23 svjedoka.  

Prvi na redu su roditelji ubijenih. Zavadlav je na suđenje dovezen iz zatvora u Gospiću.

Nakon pročitane optužnice Zavladav je rekao kako se generalno ne osjeća krivim, no potom se ispravio.

– Ne bih se još izjasnio o krivnji – rekao je.

Ispred i oko suda je policija koja osigurava prilaze zgradi kako bi se izbjegli mogući incidenti. Uz standardnu sigurnosnu provjeru na ulazu u zgradu suda, osobe će se dodatno provjeravati i na ulazu u dvoranu.

Ispred splitskog Županijskog suda stiglo je i nekoliko osoba koje kažu kako su Filipu Zavladavu došle dati podršku. Neki od njih tvrde da su mu prijatelji.

Sutkinja Strinić dopustila je da u sudnicu uđe petero građana koji Zavladava podržavaju. Njegov odvjetnik Branko Šerić pri dolasku na suđenje rekao je kako očekuje normalno suđenje.

Županijsko državno odvjetništvo tereti ga da je 11. januara s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Paića. Uhapšen je iste večeri i odmah prebačen u zatvorsku bolnicu u Zagreb.

Ako se Zavadlavu dokaže krivnja, prijeti mu i do 50 godina zatvora. Suočen s optužnicom na pripremnom ročištu, 30. jula, Zavadlav je šutio. 

Reklama