Veljini ljudi poslali pogrešnu poruku ženi Zdravka Radojevića: Odmah znala da joj je muž mrtav

Mirjana Krstović, supruga nestalog Zdravka Radojevića iz Koteža, rekla istražiteljima da ju je Zdravkov drug Nemanja Lakićević danima lagao da je on živ, čak je bacila šifrovani telefon u Dunav.

0

Mirjana Krstović, supruga Zdravka Radojevića iz Koteža, za koga se sumnja da su ga u novembru prošle godine oteli, ubili i iskasapili pripadnici klana Velje Nevolje, ispričala je istražiteljima da je shvatila da je njen muž ubijen nekoliko dana poslije njegovog nestanka.

Kako Kurir saznaje, ona je od otmičara tražila da joj Zdravko pošalje šifrovanu poruku kako bi znala da je to on i da je živ. Međutim, umjesto šifre „Ljubica“, kako su se oni oslovljavali godinama, otmičari su joj poslali pogrešnu poruku „Maki“ i tada joj je bilo jasno da njen muž nije živ!

Ritopek, veštačenje

Zdravko Radojević nestao je 10. novembra 2020, a poslije nekoliko dana njegova porodica prijavila je nestanak policiji. U međuvremenu, u februaru ove godine uhapšen je kriminalni klan Veljka Belivuka, koji se sumnjiči za brojne otmice i brutalna ubistva u iznajmljenim vikendicama u Srbiji. Tada je bilo jasno da je među njihovim žrtvama i Zdravko Radojević. Mirjana Krstović dobila je potom poziv od istražitelja i do detalja ispričala šta se sve dešavalo od trenutka njegovog nestanka.

Navukao ga prijatelj

Kobnog jutra, u utorak, 10. novembra, Zdravko je zamolio suprugu da ga probudi u 7.30 sati jer ima neka posla. Međutim, ona se uspavala i on nije ustao na vrijeme.

– Zdravkova supruga ispričala je istražiteljima da ga je probudila u 8.10 sati i poslije 20 minuta on je napustio stan i rekao da dolazi do 10 sati. Nedugo zatim, vibrirao je telefon i ona je pomislila da je on zove, međutim, zvonio je njegov telefon i zvao ga je Nemanja Lakićević, inače Zdravkov dugogodišnji prijatelj.

Javila se i Lakićević joj je rekao: “Evo, evo, vidim ludaka, dolazi“, kad je ona shvatila da je s njim i da je zaboravio mobilni – kaže izvor i dodaje: “Cijelog dana nije imala nikakve informacije od Zdravka. Sljedećeg jutra, u srijedu, zvala je Lakićevića da vidi gde joj je muž. Dogovorili su se da se sastanu.

Kako je ispričala istražiteljima, pomislila je da je Zdravko napravio nešto i da se sklonio. Takođe, i Mirjana se sklonila kod rođake.

– Kad se našla s Lakićevićem, pitala ga je: „Gdje je Zdravko?“, na šta je dobila odgovor „da mora da se raspita po kraju, pa će joj javiti“. Nakon nekoliko sati Lakićević je došao i rekao joj da je Zdravko na mreži na telefonskoj šifrovanoj aplikaciji Skaj – kaže izvor i dodaje da ju je Lakićević tada pitao šta ima na umu, a ona je poručila: „Nemam ništa da ga pitam, reci mu da ću mu polomiti glavu kad dođe kući!“…

Uništila dokaz

– Zdravko joj tada navodno poručio da baci telefon u rijeku i da izađe iz stana. Otišla je do Ada Huje, telefon prepolovila napola i bacila ga. Te noći joj je Nemanja poslao glasovnu poruku: „Maki, zaspao sam, sve je okej, čujemo se ujutru.“ Tada joj je bilo sumnjivo što je oslovljava tako, jer je nikad nije zvao „Maki“ – rekao je izvor i dodao:

– Iste večeri dobila je poruku od Lakićevića da moraju da se vide, jer nema dobre vijesti. U četvrtak, 13. novembra, sastaje se s njim i on joj kaže da je svih 20 skupocjenih automobila sa Zdravkovog placa morao da odveze na plac kod I. A., jer je tako Zdravko tražio. Kako je ispričala istražiteljima, počela je da se nervira, jer to Zdravko nikad ne bi uradio – kaže izvor iz istrage.

Mirjana Krstović objasnila je inspektorima da je nakon sljedeće poruke: „Maki, u problemu sam, daj sva kola“, shvatila da on nije među živima.

– Ispričala je da je Zdravko nikad nije zvao „Maki“ i da joj je to bilo čudno. Tim imenom zvao je svog sina iz prvog braka i u telefon mu je bio upisan kao „Maki moj“. Tada je navodno od Nemanje tražila da Zdravko snimi glasovnu poruku u kojoj zahtjeva da joj kaže kako se njih dvoje međusobno zovu – objašnjava izvor Kurira.

Odvezli sva kola

– Poruka nikad nije stigla, a Mirjana je tada sa sigurnošću znala da je mrtav. Objasnila je istražiteljima da bi joj, da je živ, Zdravko napisao: „Ljubice, koji ti je đavo, u problemu sam, daj sva kola.“

Istakla je da je od Lakićevića tražila da Radojević snimi glasovnu poruku: „Ja ne dam kola“ i da je nije nikad dobila.

– Mirjana je u subotu, 15. novembra, odlučila da zove I. A. da ga pita gdje su kola i šta se sve dogodilo. Tada saznaje istinu – da je Nemanja kola dovezao na dan Zdravkovog nestanka, a ne 13. novembra, kao što je njoj tvrdio. Tada je odlučila da prijavi njegov nestanak – objašnjava izvor.

Crni spisak

Osumnjičena petorica

Za ubistvo Radojevića osumnjičeni su njegov dugogodišnji prijatelj Nemanja Lakićević, Veljko Belivuk, Marko Miljković, V. D. i M. B. Zasad se je još uvek ne zna koji je motiv likvidacije i na koji način je ubijen.

Vjeruje se da je Radojević odveden u vikendicu klana u Ritopek, gdje su, kako se sumnja, pripadnici kriminalne grupe dovodili žrtve, mučili ih i nakon ubistva komadali njihova tijela.

Inače, Zdravkova porodica je, kako je Kurir pisao, u februaru obavještena da je njegov DNK nađen u dnevnoj sobi u vikendici u Ritopeku. Takođe se istražuje da li su DNK tragovi tijela Radojevića završili i u mašini za mljevenje mesa u tajnom bunkeru ove kuće koji je nedavno otkriven.

Ritopek, Automobil

Motiv likvidacije

Istraga će utvrditi šta je motiv otmice i likvidacije Zdravka Radojevića.

– On je bio blizak navijačkim grupama, držao je auto-plac sa skupocjenim automobilima, pozajmljivao je novac na kamatu, govorilo se i o poslovima s narkoticima. Vjerovatno je došao u sukob s klanom Velje Nevolje, koji je u međuvremenu ojačao i preuzeo mnoge unosne poslove. Takođe se pričalo i o navijačkom sukobu u Kotežu. Navodno, problemi su počeli kad su navijače Partizana iz Belivukove grupe Principi u Kotežu prekrečili mural posvećen njegovom bratu, navijaču Zvezde, koji je preminuo. Na tom muralu pisane su prijetnje, a na kraju je prekrečen i nacrtan je znak Principa.

grafiti

Reklama