Vlasnik splitskog kafića opsovao tipa koji je nosio laptop u WC: Nije ti ovo ured

Vedran Vušković, vlasnik jednog kafića u Splitu, doživio je neugodno iskustvo s jednim gostom. 

0

Slobodna Dalmacija piše da je turist mokrio s laptopom u ruci, nakon čega ga je Vedran opsovao. Uvrijeđeni se gost zatim potužio na Facebooku, pritom ostavivši lošu recenziju, a vlasnik mu je odgovorio:

“Poštovani gospodine, ovo je jedini lokal u gradu Splitu koji je zadržao autentičan izgled iz 70-ih godina prošlog stoljeća. Ovo je kafić lokalnih ljudi, alo dobrodošli su i svi drugi, pa čak i turisti. Vi ste bili u drugom kafiću i popili jedno piće, a proveli ste nekoliko sati tamo tuckajući po svom laptopu. Je li vi mislite da je taj kafić vaš poslovni ured? Je li vi mislite da ste jednim pićem platili najamninu poslovnog ureda?

Ok, to ste napravili u drugom kafiću i nije nas briga što ste radili tamo. Onda ste došli u naš lokalni kafić i pokušali od WC-a napraviti svoj poslovni ured. Ako ne znate… WC služi za piškiti i kakiti. Ušli ste s otvorenim i uključenim laptopom s namjerom da u WC-u nastavite svoju poslovnu aktivnost. Za nas je to isto kao da ste ušli u WC s hranom i od WC-a napravili svoj privatni restoran. Koja je razlika?

Kao što rekoh, ovo je lokalni kafić i u njemu je najnormalnije da svi koji dolaze ovdje mogu bez problema jedan drugome reći u svako doba, bez valjanog razloga “fuck you” ili “nabijem te na kurac”. Mi lokalni ljudi tako pozdravljamo jedan drugoga.

Uvijek možete doći u naš kafić i uvijek ste dobrodošli, ali nemojte od WC-a raditi svoj poslovni ured, restoran, spavaonicu, dnevni boravak, teretanu, kućicu za psa, prostor za poslovne sastanke, yoga centar… Ili nešto slično. WC u ovom kafiću ima samo jednu svrhu.

I ne zaboravite, sljedeći put kada izađete iz WC-a našeg kafića, obavezno izgasite svjetlo, mi smo ekološki svjesni i vodimo računa o potrošnji struje. Zar niste primijetili da klima-uređaj nikad ne uključujemo, a glavni razlog je ekološka svjesnost.

Ovaj tekst napisan je na našem materinjem jeziku, ako automatski prijevod stvara kod vas konfuziju i nešto ne razumijete, mi nismo krivi. Hvala”, poručio mu je vlasnik.

Vedran je za Slobodnu Dalmaciju dodatno pojasnio što se dogodilo.

“Taj momak je od podne do tri sjedio u susjednom kafiću, srkao kafu i drkeljao po laptopu. Onda je ušao kod mene i krenuo na WC. Ali pošto je u ruci držao upaljeni laptop, ni vrata nije mogao zatvoriti kako Bog zapovijeda. Onda sam ga pitao je li on normalan i da je mogao ostaviti laptop na šanku. A on meni je li znam koliko to vrijedi. Ja kažem da ne znam i da me boli ona stvar.

Pa mi je lijepo rekao da je to 3000 dolara, a ja njemu da se lijepo i on i 3000 gone u tri lipe materine. Pokupio se kad je vidio koliko je sati, ali mu nije trebalo ni deset minuta da dođe nazad. Vratio se pokazati mi kako je na Facebooku napisao lošu recenziju, a ja sam mu rekao da bolju reklamu nisam dobio”, ispričao je.

“Iduće sezone mi je u planu zabraniti sve te mobitele, laptope, satove, tablete i druge pametne gluposti. Dok gledam ovdje sa šanka kako cura i dečko sjede za stolom i ne gledaju jedan u drugog, nego tipkaju po tim sranjima, dođe mi da izvadim sačmaricu. Samo ne znam bih li prvo upucao sebe ili njih. Nemojte me krivo shvatiti, nisam ja fašist niti mislim da je tehnologija loša. Samo hoću, dok ste ovdje unutra, da lijepo pričamo kao ljudi”, zaključio je.

Reklama