Za liječenje malene Ivane Bjelogrlić prikupljeno 5.500 KM

Na dobrotvornoj uličnoj svirci Dječije igraonice "Zvjezdica" na Trgu kralja Petra u Foči, na kojoj su nastupili fočanski muzičari, prikupljeno je 5.571 KM za liječenje djevojčice Ivane Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva.

0

Uz muzičku pratnju Darka Milanovića na gitari i Marka Radovića na klavijaturama, posjetioce i prolaznike na Gradskom trgu sinoć su lijepim glasom i hitovima domaćeg rokenrola i pop-roka oduševile talentovane učenice Srednjoškolskog centra Gorica Mlađenović, Marija Stanić, Tamara Radović, Mara Radović, Emilija Mastilo i Jana Vuković i nešto iskusniji pjevač Igor Mastilo.

Svirka je trajala dva časa i privukla je veliki broj šetača, koji su uživali u odličnoj interpretaciji hitova “Riblje čorbe”, “Sarsa”, “Pilota”, Dina Merlina, “Parnog valjka”, “Oktobra 1864” i drugih poznatih grupa.

Muzičar Igor Mastilo srećan je zbog velikog odziva građana.

“Nadam se da će se sve dobro završiti po Ivanu Bjelogrlić, da će skupiti dovoljno novca, a mi smo tu da učinimo koliko možemo”, rekao je Mastilo.

Organizator svirke Zvjezdana Kulić kaže da muzika sama po sebi donosi ljubav.

“A, ljubav želimo da pošaljemo Ivani Bjelogrlić, za koju ovu veče Fočaci prikupljaju sredstva – da joj omogućimo što brže ozdravljenje i da nam dođe čila, zdrava i vesela. Mnogo mi je drago što sam ostvarila saradnju sa talentovanim muzičarima našeg grada, koji su u velikom broju odazvali da smo tri dana mogli da pravimo ovu akciju”, rekla je Kulićeva.

Kulićeva je dodala da su Fočaci još jednom pokazali da su ljudi velikog srca, koji su uvijek spremni da pomognu.

Ivanina borba traje od septembra 2018. godine kada joj je otkriven rak bubrega, koji se kasnije proširio na jetru i dio pluća.

Liječena je u Banjaluci, a zatim i u Parizu i kada se pomislilio da je uspjela da se izliječi – bolest se vratila i zahvatila cijelo plućno krilo.

Uslijedilo je liječenje u Turskoj, a za nastavak terapija, kako je početkom ovog mjeseca saopštio Crveni krst Istočne Ilidže, potrebno je obezbijediti 50.000 evra.

Svi koji žele da pomognu to mogu da učine uplatom na namjenski žiro ručun za Ivanu Bjelogrlić 154-102-9988-405-703 u Inteza Sanpaolo banci /Intesa Sanpaolo banka/ Sarajevo. 

Reklama