ZAGREB: Od danas maske obavezne i na otvorenom, koronavirus ušao u Kliniku za tumore

U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježen 231 novozaraženi koronavirusom, a njih 898 je u samoizolaciji. Zbog velikog rasta broja zaraženih uvode se i neke nove mjere u glavnom hrvatskom gradu u trajanju od 14 dana.

0

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Grada Zagreba uvode se nužne epidemiološke mjere za područje Grada Zagreba u trajanju od 14 dana.

Neophodne epidemiološke mjere obuhvataju:

– obavezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski u svim zatvorenim prostorima u kojima se obavljaju javne ili privredne djelatnosti te odvijaju manifestacije, kulturni ili drugi programi, vjerska ili druga društvena okupljanja, ako nije moguće održavanje fizičke distance od najmanje 2 metra;

– obavezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenim prostorima gdje nije moguće održavanje fizičke distance od najmanje dva metra;

U međuvremenu je saopšteno kako je koronavirus ušao u Kliniku za tumore u Zagrebu. Kako je jutros potvrdio direktor KBC Sestre milosrdnice Mario Zovak, pozitivno je pet sestara i pet hirurga te deset pacijenata.

Dodaje da su pozitivne i dvije instrumentarke, otorinolaringolog te fizioterapeut.

Reklama