Završeno suđenje u predmetu “Mutap i dr”, presuda za sedam dana

U Sudu Bosne i Hercegovine jutros je održano posljednje ročište u kojem je završne riječi saopćila odbrana u predmetu "Alisa Mutap i drugi", a koja se vezuje za slučaj stradalog mladića Dženana Memića.

0

Danas je u Sudu BiH završne riječi iznijela odbrana Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića. Podsjetit ćemo da su prošle sedmice također završne riječi u ovom predmetu iznijeli i Muriz Memić te advokat porodice – Ifet Feraget.

Nakon što je danas okončano suđenje u slučaju “Dženan Memić” u kojem se zbog prikrivanja dokaza sudilo Alisi Mutap Ramić i ostalima, novinarima ispred Suda BiH obratio se Muriz Memić, otac ubijenog mladića. 

– Šta imate reći o Hasanu Dupovcu, kada je on meni rekao da ću ja više naplatiti ako pristanem na saobraćajnu nesreću i ako se psihopata kune svojom djecom. To je čovjek psihopata koji je meni rekao da on hoće da je saobraćajna nesreća, da ću ja više naplatiti. Ja dijete nisam prodavao – kazao je Muriz Memić. Na pitanje šta očekuje sljedeće sedmice, kakva će biti presuda, Muriz je kazao: 

“Ma šta imate reći poslije ovih riječi, ja mislim da sve one završne riječi niko u životu nije čuo. Kadrija Kolić, sad ćemo ga zvati sultan Fatih jer se pozivao na zakon iz Osmanskog carstva, a mi znamo da su to bili okupatori ovdje 500 godina i da su bili zulumćari i da su mogli ubiti i da ne odgovaraju. Moj Dženan je ubijen, a Kadrija Kolić hoće da se odgovara.On danas govori šta ćemo u sudnici? Pa ubijeno mi je dijete hajvanu! Dijete mi ubijeno! Tužilaštvo ja mislim da je i dokazalo, ima i previše dokaza,  a Josip Barić je iznio laži da smo moj advokat i ja nešto rekli, to je laž notorna. Josip Barić je bio u stanici, jer je već bio obaviješten Hasan Dupovac. Poslan je na KCUS da on uzima izjavu, da uzima garderobu, a vratio se u Aleju”, kazao je Memić.

Kaže da će svakako doći do kraja, odnosno do nalogodavca.

“Oni ne znaju dokle je došlo državno Tužilaštvo, ne znam ni ja ne mogu ni meni reći sve. Ali nek se ne brinu doći ćemo do kraja. Uskoro dolazi Dalida Burzić, koja je sigurno ove završne riječi iznijela i Sead Kreštalica i Meris Ćato, on je osumnjičen. Mislim da je i vama ovo danas bilo mučno slušati, a ne meni, ali negirati nešto što se desilo na onaj način… Sud ne priznaje kletvu, Hasan Dupovac se kune. Ja ne znam jeste li ovo ikada mogli čuti, kaže „dabogda se ovo desilo mojoj djeci“, „da svijet propadne“ da bi oni opstali, zulumćari ovi koji haraju BiH i koji su uništili BiH. Zato smo svi razočarani ovim. Nadam se da će Sud razumijeti i da će protumačiti na svoj način. Sačekat ćemo, ja sam spreman podnijeti presudu kakva god bila. Ja ću je podnijeti, ali mi idemo dalje”, podcrtao je Muriz Memić.

Ispred Suda BiH medijima se također obratila i sestra stradalog Dženana, Arijana Memić koja je zahvalila za svu podršku koju je njena porodica primala prethodnih sedam godina.

“Teško nam je kako se bliži kraj i izricanje presude, ali vjerujemo da će pravda konačno da pobijedi. Uz pomoć svih vas stigli smo ovdje gdje jesmo nakon skoro osam godina. Već imamo najavljene dolaske na izricanje presude, pozivam cjelokupnu javnost da bude sa nama i da bude podrška. Dabogda svijet propao ako pravde ne bude”, poručila je Arijana Memić.

Dakle, izricanje presude u slučaju “Mutap i drugi” zakazano je za sljedeći četvrtak, odnosno 24. novembra, u devet sati u prostorijama Suda BiH.

Reklama