Zdravlje Navalnog se pogoršalo: Objavljen i njegov snimak iz zatvora

Zdravlje ruskog opozicionara Alekseja Navalnog se pogoršava i on počinje da gubi osećaj u rukama i nogama, izjavio je njegov advokat Vadim Kobzev.

0

On je rekao da su Navalnom, koji se nalazi u kaznenoj koloniji, dijagnostifikovane dvije kičmene kile. Ova vijest obišla je svijet, a nedugo prije toga u svjetskim medijima se pojavio snimak ruskog opozicionara iz zatvora.

Na snimku koji je objavljen u javnosti vidi se Navalni vidno narušenog zdravlja, mršav, kako polako šeta u zatvorskoj prostoriji. Kamera prati svaki njegov pokret, a na snimku se može vidite gomila kreveta na sprat, pa se da zaključiti da dosta zatvorenika spava u istoj prostoriji, piše Nova.rs.

Još u ponedjeljak je objavljeno da je ruski opozicinar Navalni prebačen  iz zatvora u medicinsku ustanovu radi liječenja od moguće respiratorne infekcije i testiran je na koronavirus, javlja list „Izvestija“, pozivajući se na zatvorsku upravu.

Navalni je ranije danas rekao da je imao temperaturu 38,1 i jak kašalj, kao i da su trojica od 15 zatvorenika iz njegovog odjeljenja u zatvoru u regionu Vladimir hospitalizovani jer se sumnja da imaju tuberkulozu. Navalni je prošle sedmice stupio u štrajk glađu, zahtjejvajući pravilnu medicinsku njegu za njegov bol u leđima i utrnule noge.

U objavi na Instagramu Navalni je naveo da nadležni u zatvoru pokušavaju da potkopaju njegove napore u vezi sa štrajkom tako što mu u džepove ubacuju slatkiše i često peku piliće u njegovoj blizini.


Reklama