Žena živi sa 480 mačaka i 12 pasa

Uprkos žalbama susjeda i sve većim troškovima Maryam al Balushi, penzionisana državna službenica iz Maskata u Omanu, ne odustaje od njege 480 mačaka i 12 pasa.

0

“Smatram da su životinje, posebno mačke i psi, vjerniji od ljudi”, rekla je ona dok se desetak mačaka i pasa bori za njenu pažnju dok im dijeli poslastice na krevetu u svom domu.

Maryam al Balushi, koja je kao dijete izgubila roditelje, tokom godina je proširila svoju menažeriju. Rekla je da se identifikuje sa svojim četvoronožnim drugarima, od kojih su mnogi spaseni od teškog uličnog života.

Oman, zemlja poznata po planinama i živopisnim dolinama, posljednjih godina bilježi rast u broju pasa i mačaka lutalica, prenijeli su lokalni mediji.

Uz pomoć okoline i pretplatnika na društvenoj mreži Instagram, Maryam al Balushi mjesečno troši oko 6.500 eura za hranu, pranje i njegu svojih štićenika, od kojih je 17 slijepih.

Jedna prostorija u njenoj kući puna je kaveza. Životinje mogu slobodno da se kreću, ulaze i izlaze iz kaveza.

“Sve je počelo 2008. godine kada je moj sin kupio malu persijsku mačku. Kao mnoge majke, odbila sam da se brinem o njoj, jer navodno nisam voljela životinje, a moj sin nije mnogo brinuo o mački”, rekla je MarYam i dodala da se sve preokrenulo kad je dve godine kasnije došla druga mačka.

“Potpuno sam se posvetila mačkama, brinula o njima, hranila ih, kupala i provodila dosta vremena sa njima”, rekla je ona.

Vijest o njenoj ljubavi prema životinjima brzo se proširila tako da su mnogi ostavljali svoje ljubimce ispred praga njene kuće.

MarYam je 2014. godina kupila kuću kako bi se brinula o životinjama, pošto je trpjela primedbe nezadovoljnih susjeda dok je živjela u stambenoj zgradi.

Reklama